南瓜鸡肉糙米饭

南瓜鸡肉糙米饭

3.3 4 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 干贝 浸软并利用厨用纸巾拍干
    4 粒
  • 黄皮洋葱 切块
    30 克
  • 小红葱
    25 克
  • 蒜瓣
    15 克
  • 食油
    20 克
  • 400 克
  • 长糙米 洗净并浸泡1小时,沥干
    200 克
  • 鸡柳 切块 (3公分)
    200 克
  • 日本南瓜 切丁 (1.5公分 x 1.5公分)
    100 克
  • 酱青
    30 克
  • 麻油
    10 克
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • ½ 茶匙
  • 炸蒜米酥 (opcjonalnie) 装饰用
    1 茶匙
  • 虾米 (opcjonalnie) 香烤,装饰用
    50 克
  • 青葱 (opcjonalnie) 切葱花,装饰用
    1 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 309 mg
Białko 18 g
Kalorie 1429 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...