Urządzenia i Akcesoria
南瓜鸡肉糙米饭
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 人份
Składniki
-
干贝 浸软并利用厨用纸巾拍干4 粒
-
黄皮洋葱 切块30 克
-
小红葱25 克
-
蒜瓣15 克
-
食油20 克
-
水400 克
-
长糙米 洗净并浸泡1小时,沥干200 克
-
鸡柳 切块 (3公分)200 克
-
日本南瓜 切丁 (1.5公分 x 1.5公分)100 克
-
酱青30 克
-
麻油10 克
-
白胡椒粉1 小撮
-
盐½ 茶匙
-
炸蒜米酥 (opcjonalnie) 装饰用1 茶匙
-
虾米 (opcjonalnie) 香烤,装饰用50 克
-
青葱 (opcjonalnie) 切葱花,装饰用1 小支
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
309 mg
Białko
18 g
Kalorie
1429 kJ /
342 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
一锅焖饭
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy