![Kreppel Kreppel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B530B5EF-C45C-47E2-91A4-77D1BB5BF25E/Derivates/0d882d0f-ee9e-48ff-a1a3-94b0dac40b1b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 620 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Pck. Backpulver
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Sahne
-
250
g Kefir
lub 250 g Dickmilch - 2 Eier
- Öl zum Braten (neutral)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 710 kJ / 169 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20 min.
Watruschki
1h 40 min.
Gemüse-Leber-Torte
1h 50min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 Std.
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10 min.
Tschebureki
1h 20 min.
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 Std.
St. Petersburg - Joschiki
2sa 55 dk
Gefüllte Blinis
55min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min.