Fondant-Stempel-Plätzchen

Fondant-Stempel-Plätzchen

3.9 73 oceny
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
60 Stück

Składniki

  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker
    ½ gestr. TL
  • Haselnüsse, gemahlen z.B. von Dr. Oetker
    50 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Fondant weiß, z.B. Dekor-Fondant von Dr. Oetker
    200 g
  • Zuckerschrift weiß, z.B. von Dr. Oetker
  • Lebensmittelfarbe verschiedene Farben, z.B. Back- und Speisefarbe von Dr. Oetker

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 63 kcal / 267 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...