Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 6 Eier
- 130 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 150 g Saure Sahne
- 250 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Creme und Fertigstellung
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g gezuckerte Kondensmilch (z. B. Milchmädchen)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1500 kJ / 358 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1小时 20 分钟
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4 godz. 10 min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2h
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)
4h 30 min
Watruschki
1h 40min
Gefüllte Blinis
55min
Tschebureki
1小时 20 分钟
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 Min
Kreppel
1 Std.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 Std. 45 Min