Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 1 gelbe Paprika, in Würfeln (ca. 5 mm)
- 1 rote Paprika, in Würfeln (ca. 5 mm)
- 300 g Kräuterfrischkäse
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teigtaschen mit Sauerkraut und Fisch
2h 30 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10 min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10 min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2h
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Gefüllte Blinis
55min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min
Kreppel
1h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min