Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 170 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 pincées de sel
- 1 gousse de vanille
Le glaçage
- 150 g de sucre en poudre
- 15 g de fécule de maïs
- 30 g de blanc d'œuf (1 œuf)
- 5 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1448.4 kJ / 346.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Cake macadamia-noisette
45min
Cake à la noix de coco
55 min
Cake gourmand à l'amande
3 godz. 40 min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 Std. 10 Min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40min
Cake chocolat-poire
1 Std.
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 Std. 20 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Cake au chocolat
1 Std. 25 Min
Gâteau et sirop à l'orange
1 Std. 15 Min
Cake fondant au chocolat
35min
Cake aux pommes
1 Std.