Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 4 œufs extra frais
- 80 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille fendue et grattée
- 400 g de mascarpone
- 1 pincée de sel
Le dressage
- 12 biscuits à la cuillère
- 150 g de café tiède
- 3 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 753 kJ / 179 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange
1h 50 min
Tiramisu fruits rouges et violette
50min
Moelleux poire-noisette
45min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20 min
Brownie aux noix de pécan
40min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Tiramisu aux fraises
4h 30 min
Petits coulants au chocolat
20 min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min