Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 4 œufs extra frais
- 80 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille fendue et grattée
- 400 g de mascarpone
- 1 pincée de sel
Le dressage
- 12 biscuits à la cuillère
- 150 g de café tiède
- 3 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 753 kJ / 179 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2h 30min
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1 godz.
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Charlotte aux framboises
3h 40min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Crêpes mille trous
1sa 10 dk
Tiramisu aux fraises
4h 30min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2 Std. 10 Min