Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir (60% au minimum) cassé en morceaux
- 600 g de lait
- 40 g de sucre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1492 kJ / 359 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Poudre de caramel
1h
Infusion aux baies
30min
Chocolat chaud des Incas
40min
Nuage de lait pour cappuccino
10min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25min
Chocolat chaud à la noisette
1h 15min
Chocolat blanc chaud
15 Min
Chocolat hot brandy
15 Min
Chocolat viennois
20min
Chocolat chaud
10min
Chocolat chaud au lait d'amande - Sébastien Richard
15 Min
Chocolat chaud
10min