Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 1 cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 450 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 c. à café de sel
- 250 g de beurre mou, coupé en cubes de 3 cm de côté
- 200 g de sucre perlé
- 60 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Buns jambon-fromage, carottes râpées aux pommes
3 Std. 50 Min
Churros
1 Std.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Cookies aux 3 chocolats
50 Min
Donuts avec glaçage
2 Std.
Bun à burger
4 Std. 10 Min
Pâte sablée
1 Std. 25 Min
Brookie
1 Std.
Gaufres de Liège
1 Std. 30 Min
Gaufres sans levure et sans repos
25 min
Panini jambon-fromage
2h 45min
Pancakes
1h 20min