Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de vainilla
- 500 g de leche entera
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 vaina de vainilla, cortada a lo largo
- 6 yemas de huevo
- 150 g de azúcar
Obleas
- 100 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 100 g de azúcar glass
- 100 g de harina de trigo
- 100 g de claras de huevo
Salsa de fresa
- 400 g de fresas, sin rabo
- 40 g de azúcar
Montaje
- azúcar glass, para servir
- 500 g fresa, en rebanadas para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 317 kJ / 75.8 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de vainilla
13h
Helado de vainilla y fresa
12u.
Postre helado de avellana y chocolate
8 Std.
Helado de vainilla
12u.
Mil hojas con crema de queso y duraznos
1h 15min
Helado de chocolate
12u.
Hojaldre de romeritos
2 Std.
Helado de vainilla
12u.
Mini cheesecakes de chocolate blanco
8h 30min
Mil hojas con sonrisas TM6
3u.
Croissants
6u.
Hojaldre rápida
1 Std. 20 Min