
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g d'eau
-
15
g de levure boulangère fraîche émiettée
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche (6 g) - huile végétale pour huiler
- 250 g de farine à pain et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 3 c. à café de graines de sésame blanc ou noir, et un peu pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 118 kcal / 495 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 1.4 g