Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g d'eau
-
15
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche (6 g) - huile végétale, pour huiler
- 250 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 3 c. à café de graines de sésame blanc ou noir, et un peu pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pain au yaourt
1j 50 menit
Pain Cocotte
3h
Pain express
1h 15min
Rieska (pain lapon)
30min
Le pain bannique
30min
Pain à la spiruline
2u. 40min
Boulettes au pain
50min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min
Pain de seigle scandinave
26 godz.
Pain vapeur à l'épeautre
1hod. 30min
Pain vapeur
2h
Pain express (Simplicité)
1h 15min