Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure boulangère sèche - 15 g de miel
- 250 g de lait
- 320 g de farine à pain, type Manitoba
- 180 g de farine de blé, type 45, et un peu pour fariner
- 20 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour beurrer
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 3 pommes et un récipient d'eau
- 1 jus de citron jaune
- 2 - 3 c. à soupe de sucre de canne
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2 godz.
Pains au maïs
3h 20min
Muffins à la semoule de maïs
20min
Petits pains au lait au caramel
4h
Brioches à la confiture de prunes
2h 20min
Minipanettoni
2h 30min
Focaccia à la pomme de terre
2 godz. 50 min
Pain au lait
2h 20min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2 Std. 10 Min
Calzone
2 godz. 50 min
Muffins aux cerises
2h 45min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min