
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de dos de cabillaud détaillé en pavés
- 3 gousses d'ail
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de sel et un peu pour la betterave
- 1 c. à soupe bombée d'aneth frais équeuté
- 150 g de yaourt nature
- ¼ c. à café de poivre fraîchement moulu
- 1 c. à café de moutarde de Dijon
- 350 g d'eau
- 400 g de pommes de terre coupées en rondelles
- 150 g de betterave crue coupée en rondelles fines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 387.5 kcal / 1625.3 kJ
- Białko
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Sód
- 1232.3 mg