Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de aleta de ternera (la parte de la punta) abierta en un filete y salpimentada
- 1 huevo
- 3 pellizcos de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 50 - 60 g de pimiento rojo en conserva (en tiras)
- 50 - 60 g de queso en lonchas
- 6 - 7 aceitunas verdes sin hueso
- 1000 g de agua
- 350 g de patatas en trozos
- 150 g de leche
- 15 g de mantequilla
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1996 kJ / 477 kcal
- Białko
- 46.56 g
- Węglowodany
- 5.99 g
- Tłuszcz
- 29.71 g
- Błonnik
- 0.88 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado blanco dorado con salsa de limón
30 min
Tortilla de bacalao y puerros
30 min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1 Std.
Pastel de calabacín y bonito
1 Std.
Rollo de bonito
1 godz. 10 min
Albóndigas en salsa española
55 Min
Crema de mariscos al cava con hojaldre
1 Std.
Chuletón con papas, mojo picón y coleslaw de brócoli y mango
2h 30 min
Redondo de ternera asado con verduras
1h 35min
Pastel de pollo al estilo italiano
2 Std.
Atún al estilo mediterráneo
20 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 godz. 10 min