Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 30 g poejo cortados em pedaços
- 2 ovos
- Azeite q.b p/ pincelar
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 c. chá de colorau
- 60 g farinha
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 1 folha de louro, fresca
- 2 c. chá de vinagre (opcjonalnie)
- 2 fatias de pão alentejano
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1606.7 kJ / 384 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 2971.1 mg
Alternatywne przepisy
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Sopa de bacalhau e alho-francês
45min
Caldo de borrego com hortelã
50min
Ensopado de borrego
1h
Favas guisadas
50min
Açorda de bacalhau com tomate
25min
Guisado de borrego com grão em massa folhada
1h 30min
Garoupa com sabor mediterrânico
1h
Burras em vinho tinto
12 Std. 55 Min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Bochechas de porco
9 Std. 10 Min
Sopa de cação
40min