Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sobras de pão
- 200 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 200 g fiambre cortado em pedaços
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 g esparguete
- 50 g manteiga
- 6 ovos
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2102 kJ / 502.4 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1350.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caçarola de bacon e alho-francês
1 Std. 15 Min
Bolo de limão
55 Min
Crumble de tomate
30 Min
Técnica Penne
Brak ocen
Pudim de queijo e fiambre
50 Min
Soufflé de queijo
50 Min
Gratinado de peixe
1 Std. 10 Min
Bolo de açafrão
1sa
Massa com conserva de sardinha e pão ralado
30 Min
Pudim de chocolate
20 Min
Peixe escondido da horta
1 godz. 20 min
Empadão de arroz e carne
1 Std. 15 Min