Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 1300 g água
- 130 g tomate em pedaços
- 200 g feijão-verde cortado em juliana
- 1 c. chá de sal
- 1 pão tipo carcaça partido em pedaços
- 5 pés de segurelha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 60 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Sopa ribollita
45min
Sopa da panela
30 Min
Sopa de feijão com legumes
45min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Sopa alentejana
30 Min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa de tomate, feijão e acelgas
45min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40min
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Sopa da horta
55 Min