Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa pérola
- 100 g ervilhas descongeladas
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g tomate-cereja cortado em metades
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas
- 200 g curgete cortada em palitos
- 1 c. chá de paprika
- 150 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1981 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1331.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com cogumelos e bacon
50 Min
Massa com curgete e bacon
40 dk
Massa da quinta
40 dk
Massa com brócolos e queijo
50 Min
Carbonara com couve
35 dk
Noodles com ervilhas e chouriço
40 dk
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 dk
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40 dk
Penne com atum e feijão-verde no forno
50 Min
Penne com molho de tomate e chouriço
25 Min
Massa com alho e tomate
55 Min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40 dk