Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chutney
- 400 g cebola roxa cortada em pedaços
- 50 g azeite
- 50 g caramelo líquido (ver dica)
- 1000 g uvas vermelhas s/ grainha, cortadas ao meio
- 30 g vinagre balsâmico
- 1 estrela de anis
- 3 vagens de cardamomo, só as sementes
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 2 c. sopa de vinho do Porto
Trouxas
- 500 g massa filo
- 2 c. sopa de manteiga derretida p/ pincelar
- 2 alheiras de caça, só o recheio
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 966.9 kJ / 231.1 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 508.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de curgete e parmesão
1h
Vichyssoise com maçã verde
45min
Chutney de cebola e amora
6h 50 min
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10min
Beringela assada com queijo de cabra - TM6
40min
Caril thai vegetariano
35min
Gaspacho de tomate e melancia
5min
Caril de camarão
30min
Gaspacho
30min
Margaritas de pêssego
15min
Beringela assada com queijo de cabra - TM5
40min
Gaspacho
10min