Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 folhas de hortelã
- 60 g presunto cortado em pedaços
- 50 g cebola roxa
- 20 g azeite
- 35 g sumo de lima
- 1 pitada de pimenta
- 500 g meloa cortada em cubos
- 60 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 457.3 kJ / 109.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 375.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada mediterrânica
25 Min
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30 Min
Espargos com presunto
45 Min
Salada das caraíbas
30 Min
Salada de beterraba e morango
5 Min
Legumes assados no forno com presunto
50 Min
Salada de pêssego com presunto
40 dk
Salada de frango e camarão com couve
20 Min
Salada fresca de salmão
35 dk
Omeleta de tomate-cereja e queijo chèvre
25 Min
Salada de cogumelos, bacon e espinafres
30 Min
Queijo camembert com cobertura de cogumelos
15 Min