![Schwedisches Fladenbrot (Softbröd) Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17EC96E7-7ADD-42CC-96C7-37E99C4DA40D/Derivates/0afc2c81-39ff-4272-a493-92fb854eca0c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Milch, kalt
- 15 g frische Hefe
- 50 g Zuckersirup, hell
- 650 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 2 TL Salz
- 50 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1151 kJ / 275 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.9 g