Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 220 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Butter, kalt, in sehr dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- 120 g Zucker
- 1 ½ TL Zimt
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 80 g Kürbiskerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1103 kJ / 263 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Streuseltaler
1h 45 min.
Franzbrötchen
2 Std. 45 Min
Limetten-Milchreis-Tarte
3h
Erdbeer-Blanc-Manger
13h
Dattel-Mandel-Focaccia
3h 20 min
Dinkel-Vanille-Schnecken
6h 30min
Maronen-Walnussfladen
10 godz. 25 min
Karamell-Nuss-Brownies
50 min.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min
Venezianische Brötchen
4h 20min
Millionaire's Shortbread
2h
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45 min.