Spinnen-Brot

Spinnen-Brot

4.5 145 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Portionen

Składniki

Hefeteig
  • Wasser
    300 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Salz
    2 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Kürbiskerne
    20 g
  • Petersilie abgezupft
    3 - 4 Stängel
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    50 g
  • Gouda in Stücken
    120 g
  • gekochter Schinken in Stücken
    100 g
  • Wasser
    30 g
  • Natron
    ½ TL
  • schwarzer Sesam
    1 - 2 EL
  • Mandeln
    2
  • Oliven, schwarz, entsteint
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 15 g
Kalorie 1497 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...