Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
TM5 TM6

Sbriciolata alle mandorle e crema al limone

4.8 (646 ocen)

Składniki

Crema al limone

  • ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 60 g di zucchero
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 30 g di frumina

Sbriciolata alle mandorle

  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 260 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 60 g di mandorle pelate
  • 100 g di zucchero
  • 1 uovo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaio di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1828 kJ / 437 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcz
21.1 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy