Sbriciolata alle mandorle e crema al limone

Sbriciolata alle mandorle e crema al limone

4.8 707 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
8 porzioni

Składniki

Crema al limone
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 60 g di zucchero
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 30 g di frumina
Sbriciolata alle mandorle
  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 260 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 60 g di mandorle pelate
  • 100 g di zucchero
  • 1 uovo
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaio di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 437 kcal / 1828 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...