Crostata con crema pasticcera alla ricotta

Crostata con crema pasticcera alla ricotta

4.7 375 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 80 - 100 g di zucchero
  • 140 g di burro a pezzi
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera alla ricotta
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 80 g di zucchero
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza grattugiata finemente
  • 400 g di ricotta ben scolata
Terminare la preparazione
  • 80 g di gocce di cioccolato fondente

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 95.3 kcal / 398.8 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 18.7 g
Węglowodany 47.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 65.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...