Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets, to taste
- 110 - 150 g stale bread, cut in pieces, to taste (see tip)
- 70 g rolled oats
- 70 g unsalted butter, diced
- 150 g raw cane sugar
-
200
g natural yoghurt
lub kefir or buttermilk - 3 medium eggs
-
1
tsp natural vanilla extract
lub vanilla sugar, homemade - 30 g unsweetened cocoa powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 940.4 kJ / 224.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 148.2 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Breakfast Bread
1h 30min
Persian Flatbreads
1h 45min
Egg White Chocolate Cake
50min
Soft and Chewy White Chocolate Chip Cookies
25min
Vegetable Peel Chips and Cheese Balls
35min
Apple Buckle Cake (TM6)
2h
Potato, Pea and Onion Samosa
1h 35min
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1h 30min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1h 15min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1h