Chocolate Stale Bread Muffins

Chocolate Stale Bread Muffins

4.7 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 pieces

Składniki

  • dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets, to taste
    80 - 100 g
  • stale bread cut in pieces, to taste (see tip)
    110 - 150 g
  • rolled oats
    70 g
  • unsalted butter diced
    70 g
  • raw cane sugar
    150 g
  • natural yoghurt
    200 g
    kefir, or buttermilk
  • medium eggs
    3
  • natural vanilla extract
    1 tsp
    vanilla sugar, homemade
  • unsweetened cocoa powder
    30 g
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • baking powder
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 224.8 kcal / 940.4 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 148.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...