Crumble de abóbora, batata-doce e curgete

Crumble de abóbora, batata-doce e curgete

4.5 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

Crumble
  • miolo de noz
    40 g
  • bolachas cream crackers partidas ao meio
    80 g
  • manteiga
    50 g
Recheio
  • alho
    3 dentes de
  • azeite
    25 g
  • tomilho só as folhas
    2 ramos de
  • tomate seco cortado em tiras
    30 g
  • batata-doce cortada em cubos
    400 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • água
    200 g
  • abóbora cortada em cubos
    300 g
  • curgete cortada em tiras
    300 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 305.6 kcal / 1278.7 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 251.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...