Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 40 g miolo de noz
- 80 g bolachas cream crackers partidas ao meio
- 50 g manteiga
Recheio
- 3 dentes de alho
- 25 g azeite
- 2 ramos de tomilho, só as folhas
- 30 g tomate seco cortado em tiras
- 400 g batata-doce cortada em cubos
- ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g água
- 300 g abóbora cortada em cubos
- 300 g curgete cortada em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1278.7 kJ / 305.6 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 251.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Folhado de ervilhas e batata-doce
50 min
Tarte de beterraba e favas
1u. 30min
Lasanha vegetariana
1u. 15min
Pudim de feijão com creme de abacate
1h
Tarte vegetariana
1h
Queques de curgete e parmesão
50 min
Hambúrgueres de curgete
45min
Tarte de legumes
1u. 15min
Tarte de beterraba e feta
1 Std. 40 Min
Falafel de cenoura e sementes de girassol com salada de tomate e hortelã
45min
Canelones de beringela
1h 5min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1h 20min