Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g milk
- 130 g water
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour, plus extra for dusting
- 140 g wholemeal plain flour
- 1 tsp salt
- 30 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g poppy seeds
- 1 egg
Broccoli filling
- 180 g broccoli, cut into pieces
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 170 g smoked ham, diced
- 120 g cream cheese
- 120 g Swiss cheese, cut into pieces (see Tips)
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1148.9 kJ / 273.5 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 435.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14hod. 55min
Spiced pumpkin palmiers
2hod. 50min
Gozleme
1h 40min
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 godz. 30 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Sultana, apple and custard pastries
2h 40min
Brunch bread
1 godz. 15 min
Rosemary meat pies
3 Std. 30 Min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min
Three cheese spinach scrolls
2h 15min