Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta carote e mele
- 150 g di burro + q.b.
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di mele, sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di zucchero di canna chiaro
- 100 g di zucchero
- 3 uova
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- 1 - 2 cucchiaini di cannella in polvere
- ½ - 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
Frosting all'arancia
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di zucchero
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2043 kJ / 488 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rustica di pere
2 Std.
Torta cocco e ananas
40min
Torta di carote
1sa 10 dk
Torta pesche, cannella e menta
1 godz.
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Torta alle pesche
1sa 10 dk
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Tortine alle banane con salsa al limone
45min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45min
Torta alle mandorle e carote
1 godz. 5 min
Torta di mele e mandarini
1 godz.
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min