Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 uova
- 150 g di zucchero
- 120 g di farina
- 120 g di burro morbido a pezzi
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci vanigliato
-
400
g di albicocche, lavate e a metà
lub 400 g di albicocche sciroppate, precedentemente sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 9 porzioni
- Kalorie
- 966 kJ / 231 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di farro alle mandorle e prugne
1 Std. 5 Min
Torta alle pesche
1 Std. 10 Min
Torta pesche, cannella e menta
1 Std.
Torta soffice alle fragole
2h
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 Min
Torta alla frutta
1 Std.
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Torta soffice mascarpone e fragole
1 Std. 10 Min
Blondie alle fragole
40 min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta soffice alle albicocche
1 Std.
Torta ricotta e cioccolato
55 min