Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 100 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 220 g di carote, a pezzi
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 4 uova, medie (circa 60 g)
- 200 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di cocco disidratato grattugiato
- 200 g di farina di mandorle
Panna alle rose
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
- 2 - 3 cucchiai di acqua di rose
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2081 kJ / 497 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta di carote
1h 10min
Torta banane, bacche di goji e mandorle
35 Min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Ciambella mele, zucca e olio di cocco
1 Std. 30 Min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta alle mandorle e carote
1 Std. 5 Min
Plumcake con cioccolato e pesche
55 Min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2 godz. 40 min
Torta al cocco
1h
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min