Torta zucca, cocco e arancia

Torta zucca, cocco e arancia

3.9 185 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • 1 arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 400 g di acqua
  • 300 g di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 100 g di farina autolievitante + q.b.
  • 120 g di zucchero
  • 100 g di cocco disidratato grattugiato
  • 3 uova
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 215 kcal / 905 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...