Torta zucca, cocco e arancia

Torta zucca, cocco e arancia

3.9 183 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
    1
  • di acqua
    400 g
  • di polpa di zucca a pezzi (2 cm)
    300 g
  • di burro morbido a pezzi + q.b.
    100 g
  • di farina autolievitante + q.b.
    100 g
  • di zucchero
    120 g
  • di cocco disidratato grattugiato
    100 g
  • uova
    3
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 cucchiaino
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaino
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 215 kcal / 905 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...