Urządzenia i Akcesoria
Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Apfel hart, geviertelt1
-
Schalotte1
-
Rotkohl in Stücken300 g
-
Ahornsirup10 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Balsamico, hell30 g
-
Cranberrysaft30 g
-
Rapsöl40 g
-
Feigen, getrocknet in Würfeln (3 cm)30 g
-
Rucola50 g
-
Gorgonzola, dolce gezupft60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
969 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Unser Ostermenü
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Fenchel-Trauben-Salat
10 min
Fenchel-Melonen-Salat
20 min
Spitzkohl-Radieschen-Apfel-Slaw
30 min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15 min
Fenchel-Apfel-Salat
10 min
Wirsing-Birnen-Salat
25 min
Weihnachtlicher Rotkohlsalat
40 min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10 min