Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola
TM5 TM6

Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola

4.7 (113 ocen)

Składniki

  • 1 Apfel, hart, geviertelt
  • 1 Schalotte
  • 300 g Rotkohl, in Stücken
  • 10 g Ahornsirup
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 30 g Balsamico, hell
  • 30 g Cranberrysaft
  • 40 g Rapsöl
  • 30 g Feigen, getrocknet, in Würfeln (3 cm)
  • 50 g Rucola
  • 60 g Gorgonzola, dolce, gezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
969 kJ / 231 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy