Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola

Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola

4.7 130 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Apfel hart, geviertelt
    1
  • Schalotte
    1
  • Rotkohl in Stücken
    300 g
  • Ahornsirup
    10 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Balsamico, hell
    30 g
  • Cranberrysaft
    30 g
  • Rapsöl
    40 g
  • Feigen, getrocknet in Würfeln (3 cm)
    30 g
  • Rucola
    50 g
  • Gorgonzola, dolce gezupft
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 231 kcal / 969 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...