Karottenpesto

Karottenpesto

4.1 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
10 Portionen

Składniki

  • Karotten inkl. Karottengrün
    450 - 500 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • frische Ingwerwurzel geschält (3 mm)
    2 Scheiben
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Sonnenblumenöl
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Sonnenblumenkerne
    70 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 187 kcal / 783 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...