![Smoked Indian-spiced quail Smoked Indian-spiced quail](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c904e04-0d28-4be0-9b9b-5455dfdb0dc8/Derivates/9808bce2-9e7d-4885-9540-744b54a03271.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced quail
- 1 cinnamon quill
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp fennel seeds
- 4 cardamom pods
- 1 tsp dried chilli flakes
- 8 quails, legs trussed (see Tips)
- 40 g ghee, softened
Onion and cashew topping
- 30 g ghee
- ½ red onion, cut into thin slices
- 50 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g raw cashews
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3709.6 kJ / 883.3 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 64.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 401.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 Std.
Globe artichokes with lemon garlic butter
1 Std.
Thai Prawn Patties
1 Std. 20 Min
Caribbean stew and steamed rice cups
9h 15min
Cheesecake ice cream
3h
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 Min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Prawn wontons
2 Std.
Rum baba
3h
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50 min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Tamarind Pork Curry
35 min