Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced quail
- 1 cinnamon quill
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp fennel seeds
- 4 cardamom pods
- 1 tsp dried chilli flakes
- 8 quails, legs trussed (see Tips)
- 40 g ghee, softened
Onion and cashew topping
- 30 g ghee
- ½ red onion, cut into thin slices
- 50 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g raw cashews
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3709.6 kJ / 883.3 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 64.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 401.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Onion bhaji
45min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20min
Hearty seafood chowder
45min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50 min.
Duck, apricot and pine nut pastilla
50min
Lamb dhansak
25 godz. 45 min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20min
Stuffed chicken with herbed mushroom rice
2h 15 min.
Chinese greens with XO sauce
1h 50 min.
Adobo beef
1 Std. 10 Min
Cheat's Sriracha sauce
168hod. 30min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad (MEATER+®)
10 Std. 30 Min