Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 350 g de cebolla cortada en juliana
- 3 dientes de ajo con piel
- 1 zanahoria en rodajas (aprox. 70 g)
- 3 hojas de laurel secas
- 2 cucharadas de pimienta negra en grano
- 150 g de vinagre
- 100 g de vino blanco
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de bonito fresco en un trozo (sin piel ni espinas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1258 kJ / 300 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truchas en escabeche
12 Std. 30 Min
Bonito a la riojana
50 menit
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 Min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Conejo en escabeche
48hod. 50min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26 Std. 10 Min
Sardinas en escabeche
48hod. 25min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1h 10 min
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10 min
Marmitako
40 min