![Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98586E11-CD1C-446D-8217-C83E69BAF738/Derivates/88d4ccec-2dd4-4dbd-846c-8ce9429e1e25.jpg)
Wersje kompatybilne
Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 oz veal shank, bone in (approx. 4 pieces)
- 1 tsp salt
- 3 - 4 tsp Tellicherry cracked peppercorns, ground, divided
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 2 oz celery, cut into pieces
- 2 oz shallots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 oz tomato paste
- 4 oz dry white wine
- 32 oz beef stock
- 1 tsp edible dried lavender, plus extra to garnish
- 1 tbsp cornstarch
- 1 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1722 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-Vide Osso Buco
12h 40min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben) Metric
1j
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 Std. 30 Min
Chicken Liver Mousse (Chris Cosentino)
9sa 5 dk
Beef and Apple Cabbage Rolls
1h 35 min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40min
Pork fillet with mustard
35min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45min
Sous-vide Honeyed Figs
1j
Chicken Stock Paste
45min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1j
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 menit