Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g pão de brioche cortado em cubos pequenos
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 3 ovos
- 40 g açúcar mascavado escuro
- 10 g licor de café
- 100 g natas
- 550 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1872 kJ / 443 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Mousse fresca de limão
2h 10 min
Mousse de café e leite condensado
4 Std.
Cheesecake de leite condensado e groselha
3h
Empadão de vitela com azeitonas
1 Std. 40 Min
Pudim de chocolate e baunilha
2 godz. 15 min
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45 min
Cheesecake de limão
6 godz. 30 min
Cheesecake de chocolate e café
3h 15 min
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2 Std. 30 Min
Doce de leite condensado e café
10min