Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g trigo sarraceno
- 10 g gengibre
-
10
g curcuma fresca
lub 1 c. chá de curcuma em pó - 30 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 100 g cenoura cortada em cubos
- 200 g brócolos, só os floretes
- 200 g couve-flor, só os floretes
- 100 g abóbora cortada em cubos
- 1150 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pé de hortelã, só as folhas
- 100 g couve kale cortada em pedaços
- 15 g coentros, só as folhas
- Vinagre q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 604 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de legumes com noodles de omelete
50 λεπτ.
Sopa de grelos à portuguesa
1ωρ.
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 λεπτ.
Sopa de legumes versátil
50 λεπτ.
Sopa antiga de alho
1ωρ. 10 λεπτ.
Sopa de feijão-branco
25 λεπτ.
Sopa verde
45min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35min
Sopa picante de couve-flor
30 λεπτ.
Sopa de grão com alho-francês
45min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30 λεπτ.
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 min