Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g amêndoa s/ pele
- 300 g açúcar mascavado claro
- 4 ovos
- 200 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 120 g iogurte natural
- 150 g farinha de arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1888 kJ / 452 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de frutos vermelhos com nozes sem glúten
1h
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20 min
Bolo de camomila
40min
Pão de amêndoa e aveia sem glúten
1h 35min
Bolo cru de cenoura
5hod. 30min
Bolo de amêndoa
35min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1h
Muffins de banana e espinafres
30min
Pão de arroz sem glúten
1h 30min
Muffins de chocolate e banana sem glúten
45min
Queques de amêndoa
1h
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45min