Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 160 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga bem fria, cortada em pedaços pequenos
- 40 g açúcar
Recheio
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 500 g marmelo cortado em fatias finas
- Crème fraîche q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis de mirtilos
55min
Clafoutis de ameixa -TM5
Brak ocen
Strudel de cranberries e marmelo
1h 30min
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3u. 15min
Panquecas de alfarroba
40min
Tarte de marmelo
50min
Crumble de amêndoa e pera
35min
Bolo de alfarroba
50min
Bolo de curgete e cacau
24h
Tarte tatin
2h
Sobremesa de abacate
5min
Tarte de grão e coco
45min