![Focaccia pere e gorgonzola Focaccia pere e gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/181EF1C5-41C2-4029-917A-16693C09DE96/Derivates/64D07732-63B8-4BAB-9F72-DA788F84420A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 350 g di pere Williams con la buccia, senza semi e a pezzi (3 cm)
- 200 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaio di lievito di birra disidratato - 300 g di farina di forza (manitoba)
- 200 g di farina di segale
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 150 - 200 g di Gorgonzola a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Palpiton
1 godz. 30 min
Tortino di formaggio, cipolla e mais (Sopa Paraguaya)
1ωρ. 10 λεπτ.
Quiche ai pomodorini
1 Std.
Cheesecake al forno con fagiolini
2 godz.
Quiche pere e gorgonzola
1 Std.
Pizza mele e brie
1h 50min
Salatini vegetariani
50 Min
Torta all'uva rossa
1h 40min
Torta di zucchine
1 godz. 55 min
Torta zucchine e pinoli
50 Min
Tarte tatin ai pomodori
50 Min
Focaccia allo yogurt
3h