Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 350 g di pere Williams con la buccia, senza semi e a pezzi (3 cm)
- 200 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaio di lievito di birra disidratato - 300 g di farina di forza (manitoba)
- 200 g di farina di segale
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 150 - 200 g di Gorgonzola a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia croccante
2u. 10min
Pizza bianca alla ligure
1 Std. 45 Min
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20 min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2 Std. 30 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1 Std.
Pizza mele e brie
1 Std. 50 Min
Pizza frescolina
1 godz. 40 min
Focaccia ai cereali
2 godz. 5 min
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1h 10 min
Quiche pere e gorgonzola
1 Std.
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2u. 10min
Focaccia pugliese
1h 10 min