Bocconcini della regina (Vol-au-vent ai funghi e pollo)

Bocconcini della regina (Vol-au-vent ai funghi e pollo)

5.0 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Impasto vol-au-vent
  • di burro congelato, a pezzi
    200 g
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Cottura vol-au-vent
  • tuorlo d'uovo sbattuto
    1
Salsa ai funghi
  • spicchio di aglio
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di burro
    40 g
  • di funghi secchi ammollati in acqua tiepida e strizzati
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
  • di petto di pollo lessato, a cubetti
    100 g
  • di Edam (formaggio olandese) grattugiato
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 591.3 kcal / 2474 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...