![Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33866969-3D5B-4D02-9748-B1B2786059FF/Derivates/b580f74b-b276-4598-8b42-9eb0c5a262e2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggplant
- 1 garlic clove
- ½ oz fresh ginger
- 1 oz sugar
- 3 oz red miso (or akamiso)
- 2 oz mirin
- 1 tsp sesame oil
- 4 eggplants, Ichiban Japanese
- vegetable oil, to brush
Cucumber Salad
- 1 English cucumber (approx. 10 oz)
- 2 oz red onion
- 2 oz rice wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 tsp sesame oil
- 1 pinch chili flakes
- ½ oz fresh cilantro, chopped
- sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napa Kimchi
14 godz. 15 min
Soy-Free Tofu with Sriracha Sauce
1h 20min
Eggplant Sauté
30 min
Hawaiian Summer Rolls
1h
Savory Turnip Cake
26sa 55 dk
Green Tea Salmon with Asian Slaw
1h 20min
Thai Peanut Crunch Salad
30 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Kale, Broccolini and Cranberries with Almonds
40 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 min