Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad

Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad

3.8 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Eggplant
  • garlic clove
    1
  • fresh ginger
    ½ oz
  • sugar
    1 oz
  • red miso (or akamiso)
    3 oz
  • mirin
    2 oz
  • sesame oil
    1 tsp
  • eggplants Ichiban Japanese
    4
  • vegetable oil to brush
Cucumber Salad
  • English cucumber (approx. 10 oz)
    1
  • red onion
    2 oz
  • rice wine vinegar
    2 oz
  • sugar
    1 tsp
  • sesame oil
    2 tsp
  • chili flakes
    1 pinch
  • fresh cilantro, chopped
    ½ oz
  • sesame seeds to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 269 kcal / 1125 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...