Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 4 pommes Golden, émincées en fines lamelles
- 70 g de caramel au beurre salé, et 30-80 g de plus pour la finition et le service
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1390.6 kJ / 329.9 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45min
Moelleux aux pommes
50min
Gâteau Dudule
1h
Moelleux poire-noisette
45min
Cake framboise-chocolat blanc
50min
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Moelleux aux pommes
1h
Quatre-quarts aux poires
55min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3u. 35min
Tarte normande
1 Std. 25 Min