Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter, diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon, cut in strips (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1636 kJ / 392 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 947 mg
Alternatywne przepisy
Tuna and Spring Onion Quiche
2j
Tarte Bourguignonne
1j 30 menit
Crab Tart
2j 30 menit
Middle Eastern Aubergine Pies
2j
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15 min
Savoury Stilton Cheesecake
11 godz. 40 min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2j 30 menit
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1j 20 menit
Pea and Courgette Tarts
1j
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1j