Gaufres aux farines de riz et châtaigne, sauce aux champignons

Gaufres aux farines de riz et châtaigne, sauce aux champignons

4.3 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
12 pièces

Składniki

  • 120 g de farine de riz
  • 130 g de farine de châtaigne
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 2 œufs
  • 360 g de lait entier
  • 55 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le gaufrier
  • 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 300 g de champignons de Paris frais émincés
  • 100 g de crème liquide entière
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 167.1 kcal / 700.5 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...