Purée d'amande au miel

Purée d'amande au miel

4.6 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 bocal

Składniki

  • 200 g d'amandes en poudre
  • 200 g d'eau
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de crème de soja semi-épaisse
  • 1 c. à café de gomme de guar
  • 100 - 150 g de miel à ajuster en fonction des goûts
  • le zeste d'une orange non traitée (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 1617 kcal / 6707 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 116 g
Węglowodany 106 g
Błonnik 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...