Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 3 Eier
- 1 Bund Radieschen, in dünnen Scheiben (1 mm)
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- 200 g Kartoffeln, gegart, z.B. vom Vortag, fein gewürfelt
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Stängel Minze, abgezupft
- 4 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- ½ Salatgurke, entkernt, in Stücken
- 750 g Joghurt, 10% Fett
- 1 Zitrone, unbehandelt, die Hälfte der Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 1 ½ EL Dijon-Senf
- 1 TL Kurkuma
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 967 kJ / 230 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalte Erbsen-Basilikum-Suppe
35 min
Erbsen-Minz-Suppe
30 min
Tomaten-Mango-Suppe
40 min
Spargel-Mascarpone-Suppe
35 min
Marinierte Tomaten
35 min
Champignoncremesuppe
15 min
Geröstete Blumenkohlsuppe mit Chili-Knoblauch-Öl
1 godz. 20 min
Basilikum-Kartoffelsuppe kalt oder warm
40 min
Bloody-Mary-Salat
20 min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 min
Zucchini-Chorizo-Suppe
1h
Avocado-Tomaten-Suppe
40 min