
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 3 Eier
- 1 Bund Radieschen in dünnen Scheiben (1 mm)
- 3 Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
- 200 g Kartoffeln gegart, z.B. vom Vortag, fein gewürfelt
- 2 Stängel Petersilie abgezupft
- 2 Stängel Minze abgezupft
- 4 Stängel Dill abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- ½ Salatgurke entkernt, in Stücken
- 750 g Joghurt, 10% Fett
- 1 Zitrone, unbehandelt die Hälfte der Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 1 ½ EL Dijon-Senf
- 1 TL Kurkuma
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 230 kcal / 967 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 1.3 g