
Urządzenia i Akcesoria
Linsensalat mit Putenbrust
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser1500 g
-
grüne Linsen, getrocknet150 g
-
rote Zwiebel halbiert1
-
Sonnenblumenöl40 g
-
Orangensaft150 g
-
Himbeeressig nach Geschmack20 - 25 g
-
Salz1 TL
-
Cayenne-Pfeffer3 Prisen
-
Koriander, gemahlen nach Geschmack2 - 3 Prisen
-
Schnittlauch in Röllchen½ Bund
-
Senf20 g
-
geräucherte Putenbrust in Streifen (1 cm)200 g
-
Eichblattsalat, grün in mundgerechten Stücken60 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
278 kcal /
1163 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 2/2016
26 Przepisów
Niemcy
Niemcy